14 Haziran 2017

Ekibimiz

Prof. Dr. Aylin İlden Koçkar – Çocuk Üniversitesi Koordinatörü

Aylin İlden Koçkar, Altınbaş Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olduktan sonra, yüksek lisans ve doktorasını aynı üniversitede Klinik Psikoloji alanında tamamlamıştır. Doktora eğitimi sırasında, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında Klinik Psikolog olarak çalışmıştır. 2007-2011 yılları arasında Bilkent Üniversitesi ve Atılım Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak ders vermiştir. Aynı zamanda çocuk, ergen ve ailelere yönelik danışmanlık hizmetleri yürütmüştür. Doktora sonrasında Uluslararası Çocuk Gelişimi İnisiyatifi ve Sardes Eğitim Hizmetleri tarafından düzenlenen uzmanlık eğitimine katılarak, Erken Dönem Çocuk Gelişimi konusunda diploma almıştır. Halen okul öncesi kurumlarda çocuk gelişimine yönelik geliştirilen FasTracKids adlı okul öncesi programını yürütmektedir. Uzmanlık alanları çocuk ve ergen psikopatolojisi, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, özgül öğrenme güçlüğü ve sınav kaygısıdır. Bu alanlarda çeşitli yayınlar yapmakta, seminer ve danışmanlık hizmetleri vermektedir.

Öğretim Görevlisi – Uzm. Psikolog Demet Kara

Demet Kara, Altınbaş Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Lisansını Bilkent Üniversitesi Psikoloji bölümünde tamamlamış, ardından yüksek lisansına Koç Üniversitesi Gelişimsel Psikoloji bölümünde geçmiştir. Burada erken ergenlikte öz düzenleme davranışları, duygu kontrolü, ebeveyn davranışları, benlik çeşitleri ve kültürler arası farklılıklar gibi konuları çalışmış ve tezini bu alanda yazmıştır. Halen Ortadoğu Teknik Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde doktorasına devam etmektedir.

Araştırma Görevlisi – Psikolog Burcu İldeniz

Burcu İldeniz, Altınbaş Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde tamamlamıştır. İstanbul Üniversitesi’nde gelişim psikolojisi alanında yüksek lisansına devam etmektedir. Yüksek lisansın bir dönemini Università degli Studi di Napoli Federico II’de burslu değişim öğrencisi olarak okumuştur. Akademik alanda anne baba çatışması, ebeveynlik, çocuk-ergen psikopatolojileri, psiko-sosyal gelişim ve çatışma stilleri konularında çalışmaktadır. Çocuk yetiştirme ve formal eğitim ile ilgili tutumlar, dezavantajlı gruplardaki çocukların bilişsel, psiko-sosyal gelişimi ve eğitime dair tutumları konularındaki projelerde yer almaktadır.

Araştırma Görevlisi – Psikolog Sercan Karlıdağ

Sercan Karlıdağ, Altınbaş Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır. Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden lisans derecesini almıştır. İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu ve hükümlü olarak bulunan çocuk ve ergenlerle bir yıl süresince (2013-2014) psikososyal dayanışma amacı taşıyan, haftalık ziyaretlerin olduğu, sosyal projede faaliyet göstermiştir. ONTO Online Psikoloji Dergisi ve Psikoloji ve Toplum Bülteni isimli dergilerde yayın kurulunda yer almakta ve Uludağ Üniversitesi’nde sosyal psikoloji yüksek lisansını sürdürmektedir. Toplumsal Dayanışma için Psikologlar Derneği (TODAP) ve Society for the Psychological Study of Social Issues (SPSSI) üyesidir.

Atölye Koordinatörleri